Nyheter

Facebook 5: Hundhjälpen lyckades…

Värnamo.nu

Nyheter Ann-Sofie Lundgren från Värnamo och många fler från Bosses Hundhjälp har efter flera dagar lyckats fånga in en hund som varit i dåligt skick.

Ann-Sofie som är instruktör vid Värnamo Brukshundsklubb led när hon fick syn på den ganska utmärglade hunden som setts i eller utanför Värnamo den senaste tiden.

– Vi var 10–15 som var ute och sökte efter hunden och i fredags morse var det några som fann den och tog hand om den, berättar Ann-Sofie.

Hunden är chippad men finns inte anmäld till något register. Nu handlar det om att försöka spåra ägaren.

Flera av dem som engagerade sig är med i en grupp på Facebook som heter Bosses Hundhjälp. Det är en ideell organisation som hjälper till att spåra hundar men står också bland annat för veterinärkostnader när man hittat en hund.
Åsa Åsegårdh från Borås är en av dem som engagerat sig i Bosses Hundhjälp och som var med i går när hunden hittades utanför Hörle.
– Vi hade gjort en fälla och hunden gick in i den, berättar Åsa som tillsammans med ett par andra kvinnor var med vid detta tillfälle.

Åsa har semester för tillfället och reste till Värnamo först under några dagar hjälpa till i sökandet efter hunden:
– Det är bland det längsta jag åkt till, säger Åsa som inte fått mycket sömn de senaste dygnen

Hon berättar att Bosses Hundhjälp framför att hjälper till med veterinärvård och delar ut mat till hemlösa hundar.
– Vi har också en sida på Facebook för efterlysta hundar, berättar hon.

Den aktuella hunden är nu helrakad och har lättare att röra sig. Den är högst 4–5 år men vem som äger den vet man ännu inte.

– Det är nog 10–15 som hjälpt till och det är roligt att det finns eldsjälar som Åsa med flera, säger Ann-Sofie Lundgren som nu manar andra att stötta Bosses Hundhjälp med gåvor och donationer.

Dela